Uvjeti korištenja

Osnovni pojmovi

Sukladno uvjetima kupnje, kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja naruči najmanje jedan proizvod, unese tražene podatke i plati naručeni proizvod putem internet stranice  www.tmdigital.hr, vlasništvo tvrtke  TMdigital d.o.o. (u daljnjem tekstu  TMdigital d.o.o.). Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, neovisno o kupcu.

Ako su u podacima o kupcu uneseni podaci o pravnoj osobi, kupcem se smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca – pravne osobe.

Kupac je odgovoran za točnost svih upisanih podataka.

Isporučitelj naručenih proizvoda je  TMdigital d.o.o., Dragutina Lambla  19, 48260 Križevci, OIB:71341206746

POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje kupac mora biti punoljetna i poslovno sposobna osoba. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka upisanih prilikom registracije.

Cijene proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača  TMdigital d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene.

Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u eurima sa PDV- om  ( TMdigital d.o.o. je u sustavu PDV-a).

Izražene cijene ne uključuju trošak dostave, koji se posebno obračunava (pojedinosti su iskazane u web-trgovini).

Narudžba i sklapanje ugovora

U web-trgovini  TMdigital možete kupovati kao gost ili kao registrirani korisnik. Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac završi postupak narudžbe. Plaćanje proizvoda moguće je pouzećem, uplatom na račun (putem e-bankarstva ili općom uplatnicom) i plaćanjem na rate (putem kreditne kartice).

Proizvod se naručuje putem košarice, a sklopljeni ugovor potvrđuje se slanjem potvrde o narudžbi putem e-pošte od strane trgovca, odmah obavještavajući kupca o zaključenju ugovora. Potvrda narudžbe sadržava relevantne informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijenama, kontakt-podacima korisničke službe trgovca i ostale podatke u skladu sa zakonodavstvom. Uz potvrdu narudžbe, kupcu će biti dostavljeni i opći uvjeti poslovanja internet trgovine te obavijest o pravu na jednostrani raskid ugovora, koja uključuje obrazac o pravu na jednostrani raskid ugovora. Prihvaćanjem ovih uvjeta, kupac izričito daje suglasnost za dostavu općih uvjeta poslovanja i obavijesti o pravu na jednostrani raskid ugovora, uključujući obrazac o pravu na jednostrani raskid ugovora, putem elektroničke pošte na navedenu adresu.

Nakon slanja potvrde o narudžbi, Kupac može izmijeniti narudžbu isključivo putem kontaktiranja službe za kupce na e-mail adresu: info@tmdigital.hr.

Narudžba će se smatrati zaprimljenom:

Prilikom plaćanja uplatom na račun, karticom – nakon što  www.tmdigital.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

Prilikom plaćanja pouzećem – nakon što  www.tmdigital.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti :

Online jednokratno plaćanje putem webshopa:

 • Diners
 • Mastercard
 • Visa
 • Visa premium PBZ
 • Maestro
 • Opća uplatnica / virman            

Online plaćanje na rate kreditnim karticama putem webshopa:

 • Visa premium (2 do 12 rata) - bez kamata i naknada
 • Diners (2 do 12 rata) - bez kamata i naknada
 • Mastercard ZABA (2 do 12 rata) - bez kamata i naknada
 • Visa ZABA (2 do 12 rata) - bez kamata i naknada

 

Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem)

Ukoliko se odlučite za plaćanje prilikom preuzimanja pošiljke dužni ste proizvode platiti tek prilikom preuzimanja istih. Račun za naručeni proizvod dužni ste podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda. Plaćanje dostavljaču moguće je izvršiti novcem u gotovini ili jednokratnim plaćanjem karticom.

* Plaćanje karticama

Prilikom plaćanja kreditnim i debitnim karticama autorizacija plaćanja vrši se automatski. U slučaju neuspješne autorizacije plaćanja postupak kupovine se prekida. Kupac je odgovoran za ispravnost podataka koji su navedeni korištenjem webshop usluge.

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka autorizacije od strane izdavatelja kartice.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Ugovorena kupoprodajna cijena uključuje PDV te je izražena u eurima. Napominjemo da je sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj euro, te kupac plaća trošak konverzije valuta.

U trenutku zaprimanja narudžbe  TMdigital d.o.o. će e-mailom obavijestiti kupca o primitku narudžbe.

U slučaju da kupac proizvode plaća uplatom na račun, ugovor će se smatrati sklopljenim kada  TMdigital d.o.o. zaprimi potvrdu o uplati.

Ukoliko je plaćanje naručenog proizvoda izvršeno uplatom na račun,  TMdigital d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana. Po isteku 3 radna dana od primitka narudžbe,  TMdigital d.o.o. ne garantira dostupnost proizvoda.

Plaćanje karticama obavljate na siguran način preko ePay servisa za Internet naplatu tvrtke Globaldizajn d.o.o., koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, kao što je sigurnosni protokol Secure Socket Layer (SSL) te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima. Razmjena osjetljivih podataka između sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih  centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem mreže koja je potpuno zaštićena od neautoriziranog pristupa. Osjetljivi podaci Vaše kreditne kartice dostavljaju se online izravno autorizacijskom centru.  

Dostava proizvoda

Proizvodi se šalju putem dostavne službe GLS. Paketi se dostavljaju isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka, na navedenu adresu dostave.

Sve narudžbe/uplate koje su zaprimljene tokom radnog dana obrađuju isti dan, a isporučuju u roku 2-5 radna dana između 8 i 16 sati. Dostava na otoke odvija se prema rasporedu dostavne službe.

 • Trošak dostave plaća kupac, a u cijenu je uključeno pakiranje proizvoda.
 • Dostava za Hrvatsku iznosi 5 €.
 • Za narudžbe vrijednosti iznad 150 € dostava je besplatna.
 • TMdigital d.o.o. je obvezan isporučiti naručeni proizvod u roku 15 dana od dana sklapanja ugovora.
 • Osobno preuzimanje proizvoda je moguće obaviti na adresi tvrtke.

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

TMdigital d.o.o. odgovoran je za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje putem web-trgovine, u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, posebno sa Zakonom o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakiraju se i slažu na način da se redovitim rukovanjem u dostavi ne oštete. U slučaju pošiljke vidljivo oštećene u transportu, kupcima se savjetuje da istu ne preuzimaju. Mole se kupci da kontaktiraju TMdigital d.o.o. radi prevladavanja mogućih teškoća.

Kupac je slobodan odbiti primitak proizvoda oštećenog u transportu i neće biti terećen za troškove dostave.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku osam dana uputiti pisani prigovor TMdigital d.o.o.-u . Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

Potpisom potvrde o primitku pošiljke kupac potvrđuje da nema prigovora na dostavljene proizvode.

Odbijanjem primitka neispravne pošiljke, dostavna služba će pošiljku vratiti TMdigital d.o.o.- u . U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, omogućuje mu se jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjena proizvoda ili umanjenje cijene.

Kupac ima pravo prigovora i povrata pošiljke:

 • ukoliko je zaprimio pošiljku koja ne odgovara narudžbi;
 • ukoliko je zaprimio pošiljku s nenaručenim proizvodom.

Prigovori se šalju: e-mailom na prodaja.tmdigital@gmail.com ili pismeno na adresu TMdigital  d.o.o., Dragutina Lambla 19, 48260 Križevci. TMdigital d.o.o. će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).

Prilikom povrata proizvoda, isti mora biti u originalnoj i neoštećenoj ambalaži, sa potpunom dokumentacijom, svom pripadajućom opremom, dakle kako je i isporučen - u suprotnom povrat neće biti odobren.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora, povrat plaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. U slučaju zamjene proizvoda kupac snosi troškove nove pošiljke, a trošak povrata preuzima TMdigital d.o.o.

TMdigital d.o.o. će prihvatiti povrat svih gore navedenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan i da u kupca ne postoji nikakva odgovornost. U suprotnom kupac snosi troškove povrata proizvoda.

Odbijanje preuzimanja

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova. Okvirno je trošak ne preuzimanja paketa – slanja, povrata i ležarine- ukupno od 10 eura do 15 eura ako paket nije teži od 30kg.

Obnovljeni / Outlet i OpenBox uređaji

Obnovljeni, odnosno Outlet uređaji su proizvodi koji su već bili u upotrebi, no oni su svi pažljivo očišćeni i testirani. Prije nego što proizvode otpremimo, ponovno ih pregledamo i testiramo kako bi naši kupci zaista dobili ono što su naručili/kupili, a zadovoljstvo kupaca i najbolja moguća kvaliteta proizvoda koje posjedujemo nam je jedan od bitnih ciljeva.

OpenBox uređaji su isključivo neupotrebljavani proizvodi. To su uglavnom neprodane zalihe, sajamski proizvodi i proizvodi s manjim vizualnim nedostacima.

Uvjeti jamstva

Sve kvarove koji nastanu u jamstvenom roku, servis će ukloniti besplatno ukoliko se utvrdi da je problem nastao uslijed greške u proizvodnji.

Izuzimaju se kvarovi koji nastanu nepravilnom uporabom, nemarnim odnosom prema proizvodu, mehaničkim oštećenjem, kvarovi uzrokovani softverom i nestručnim rukovanjem.

Jamstvo se također ne pruža u slučaju udara groma i električne struje, prolijevanja tekućine, statičkog elektriciteta, softverske greške ili bilo kakvog vanjskog faktora.

Jamstvo prestaje ako se ustanovi da je proizvod popravljala neovlaštena osoba, te u slučaju overclockiranja (povećanja radne frekvencije procesora) ili oštećenja zaštitne folije na diskovima, postavljanja neodgovarajućih vijaka (predugih)  ili bilo kakvog modificiranja opreme.

U slučaju korištenja neoriginalne tinte, tonera, ribona i glave pisača prestaje jamstvo na pisače.

Ako uslijed kvara dođe do gubitaka podataka na računalu ili bilo kojem njegovom dijelu ne snosimo odgovornost za gubitak istih, a preporučujemo izradu sigurnosnih kopija (backup) barem jednom tjedno.

Garancija na mrtve pixele kod LCD monitora je definirana od strane proizvođača (uređaji se ne zamjenjuju).

Jamstvo za obnovljenu i outlet računalnu opremu iznosi 12 mjeseci, ako nije drugačije navedeno. Jamstvo ne obuhvaća oštećenja nastala uslijed padova, udaraca te kvarove zbog prenapona (udar groma i sl.). Jamstvo na baterije je 6 mjeseci, a zajamčeni rad iznosi 45 minuta.

Uređaje treba u servis donijeti sa originalnim jamstvenim listom i računom te sa svim pripadajućim kablovima i priborom uz kratak opis kvara, u protivnom jamstvo se ne može ostvariti.

Korisnik uređaj sa servisa preuzima osobno, prilikom preuzimanja uređaja dužan je donijeti servisnu primku  koju je dobio prilikom reklamiranja uređaja.

Kako bi se izbjegli nepotrebni problemi i nesporazumi molimo Vas da dobro proučite postavke određene jamstvenim listom i da se tih postavki pridržavate kod reklamiranja neispravnih uređaja u jamstvenom roku.

Više o općim jamstvenim uvijetima možete saznati na sljedećem linku.

Jamstvo za obnovljenu/outlet i OpenBox računalnu opremu

Jamstvo za obnovljenu i openbox računalnu opremu iznosi 12 mjeseci, ako nije drugačije navedeno. Jamstvo ne obuhvaća oštećenja nastala uslijed padova, udaraca te kvarove zbog prenapona (udar groma i sl.). Jamstvo na baterije je 12 mjeseci, a zajamčeni rad iznosi 45 minuta.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga, u roku 14 dana od dana primitka narudžbe.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje – ukoliko je bila otvorena nakon dostave;
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nepopravljivo pomiješana s drugim sadržajima;
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok upotrebe.

Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, kupac je o tome dužan obavijestiti TMdigital d.o.o. i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili e-mailom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail adresu.

TMdigital d.o.o. će potvrditi primitak obavijesti o jednostranom raskidu.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu predana u posjed roba koja čini predmet ugovora ili osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik.

Ukoliko kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, TMdigital d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat primljenog novca, umanjeno za troškove isporuke, bez odgode, a najkasnije u roku 14 dana od dana povrata robe.

Povrat novca vrši  uplatom na tekući račun kupca. Kupac je dužan robu poslati bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je nastalo kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova.

U slučaju spora između potrošača i trgovca, potrošač može podnijeti prava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti iz stavka 1. ovoga članka provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.
 
Mirenje pred centrima za mirenje iz stavka 1. ovoga članka provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje iz stavka 1. ovoga članka. Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

Online rješavanje sporova

Komisija Europske unije uvela je pravila o digitalnim ugovorima radi pojednostavnjenja i promicanja pristupa digitalnom sadržaju i internetskoj prodaji diljem EU-a, a novom internetskom platformom sada se jača povjerenje u kupnju putem interneta te tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a.

Platformi za rješavanje sporova putem Interneta Kupac može pristupiti klikom na ovaj link.

Završne odredbe

Ovi uvjeti kupnje zajedno s Uvjetima korištenja čine sastavni dio ugovora o kupoprodaji između poduzeća  TMdigital d.o.o.  i kupca.

PRAVNE OSOBE

Kada proizvode na web stranici www.tmdigital.hr naručujete kao pravna osoba ne smatrate se potrošačem, te se na Vas ne odnose odjeljci ovih Uvjeta korištenja pod nazivom „Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda“, „Pravo na jednostrani raskid ugovora“ i „Uvjeti jamstva“. Na Vas se u tom slučaju primjenjuju relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini.

ZBRINJAVANJE OTPADNIH ELEKTRIČNIH I ELEKTRONIČKIH UREĐAJA

Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (članak 42. stavak 7) i Pravilniku o gospodarenju otpadnom elektroničkom i električnom opremom (članak 10. stavak 5) nakon kupnje novog uređaja nudimo Vam zbrinjavanje starog otpadnog električnog i elektroničkog uređaja. Otpadne uređaje možete dostaviti na adresu TMdigital d.o.o., Dragutina Lambla  19, 48260 Križevci.

Uz to, informacije o odvozu i zbrinjavanju EE otpada kupac može pronaći na ovim stranicama te naručiti odvoz svih vrsta EE otpada na cijelom području Republike Hrvatske.

 

Pogledani proizvodi